2015-03: maart 2015

03
SPM Shoeters gaat met boter en suiker langs BS Weert (45-88) en plaatst zich voor de halve finale van de strijd om de NBB Beker. Tegenstander van de Bosschenaren wordt Landstede Zwolle.

04
Tien inschrijvingen voor DBL 2015-2016. Onder de tien een studenteninitiatief om in Gelderland weer eredivisiebasketball van de grond te tillen.

05
Wegens tijdgebrek stapt Dennis Verhoef op als voorzitter van Den Helder Drillers, meldt Den Helder Actueel. Het Helderse bestuur probeert desondanks in het seizoen 2015-2016 een terugkeer in de DBL te bewerkstelligen.

05
Donar plaatst zich als eerste voor de finale van de strijd om de NBB Beker. De Groningers poetsen in een bomvol eigen huis de nederlaag uit de heenwedstrijd weg: 85-80.

08
Bij een botsing met Joe Burton van Landstede Zwolle loopt Marcel Aarts van SPM Shoeters breuken op in de oogkas en het jukbeen. Een operatie is noodzakelijk.

08
SPM Shoeters heeft dankzij een 60-63 zege in Zwolle in het eerste duel van de halve finale van de strijd om de NBB Beker het beste uitzicht op het bereiken van de finale.

10
Donar is de Sportploeg van het jaar in de provincie Groningen. De bobbers van Erwin van Calker en de Groene Uilen bijten tijdens de verkiezing in het zand.

12
Tijdens de thuiswedstrijd tegen Rotterdam, scheurt Donar-uitblinker DeJuan Wright een achillespees. Dat is jammer, jammer, jammer einde seizoen voor Amerikaan.

13
DeJuan Wright wordt in Groningen succesvol geopereerd aan zijn afgescheurde achillespees. Het herstel zal lange tijd in beslag nemen.

15
Roel Aarts komt niet meer in actie voor BS Weert. Aarts raakt in de DTL-wedstrijd tegen SPM Shoeters ernstig geblesseerd aan zijn kuitbeen.

17
De finale van de strijd om de NBB beker gaat tussen Donar en SPM Shoeters. De Brabanders plaatsen zich door een 81-66 zege op Landstede Zwolle.

18
Karel Kraaijeveld senior krijgt van NBB-bestuurder Cees Spitters de versierselen behorend bij het Lidmaatschap van Verdienste. Kraaijeveld zat een mensenleven lang achter de wedstrijdtafel bij alle belangrijke duels, onder andere bij de interlands van Oranje. Volgens zijn eigen nauwkeurige telling fungeerde Kraaijeveld bij 1832 duels als jurylid.

18
In de papieren formaliteit tegen ZZ Leiden (85-45) raakt Joost Padberg van BS Weert ernstig geblesseerd. Aan het eind van het eerste kwart scheurt Padberg in de rebound een enkelband.

19
Nieuwe tegenslag voor Donar: tijdens de training breekt Ross Bekkering een middenhandsbeetje. De hand van Bekkering moet voor vier weken in het gips.

20
Hans van de Ven vertrekt als manager bij BS Weert om in de autohandel aan de slag te gaan. Van de Ven was vooral bekend door zijn activiteiten voor de Limburgse businessclub.

21
Lucas Steijn breekt in de wedstrijd tegen Aris Leeuwarden zijn hand. Voor de center van Rotterdam betekent dat einde seizoen.

26
Rinus de Jong meldt dat ex-international Pim de Jong is overleden. De Jong en De Jong speelden samen bij het Rotterdamse Arrows, waar ook Ton Koemans speelde. Pim de Jong kwam negen keer uit voor Oranje.

28
In Wijchen winnen de vrouwen van Lintex Binnenland de NBB Beker. In de finale wordt Lekdetec Batouwe uit Bemmel met 75-61 verslagen.

28
Bij de wedstrijd tussen Leiden en Rotterdam klapt een tribune deels in elkaar. Twee mensen raken gewond door beknelling. Van de tribunedelen zal geen gebruik meer worden gemaakt, kondigt Leiden aan.

29
Zonder starters Ross Bekkering en DeJuan Wright haalt Donar de NBB Beker op in Zwolle. De Groningers verslaan Den Bosch met 70-78 achter 21 punten van Lance Jeter. Het is de vierde nationale beker voor Donar.

30
Donar probeert via de rechter 60.000 euro compensatie te krijgen van SAB Accountants en voormalig penningmeester Jan Smilde. Die hebben in de ogen van de club door een ondeugdelijke boekhouding Donar forse schade berokkend. Eerder eiste Donar nog een ton. Volgens Donar is Smilde verantwoordelijk voor een forse aanslag van de belastingdienst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten