2015-02: februari 2015

01
In Dagblad van het Noorden meldt Donar dat Craig O. en Sean Cunningham een boete van de club hebben gekregen. De spelers duperen hun club niet alleen uit oogpunt van sportiviteit, maar lopen ook tegen schorsingen op.

03
SPM Shoeters verliest na twee verlengingen thuis van Avtodor Saratov. De Russen komen met 107-108 erg goed weg uit de Maaspoort. Kees Akerboom tekent voor 27 punten.

04
Beoogd bondscoach Toon van Helfteren geeft een selectie van vijftien namen vrij voor het Nederlands team dat het in de All Star Game gaat opnemen tegen door het publiek gekozen spelers. Van Helfteren selecteert: Arvin Slagter, Kees Akerboom, Ralf de Pagter en Stefan Wessels van SPM Shoeters Den Bosch, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Jeroen van der List en Rogier Jansen van Zorg en Zekerheid Leiden, Thomas Koenis, Ross Bekkering en Sean Cunningham van Donar Groningen, Leon Williams van Landstede Basketball Zwolle, Dimeo van der Horst van BC Apollo Amsterdam en Nick Oudendag van ETB Wohnbau Baskets Essen (GER). Ross Bekkering is de enige speler in de selectie die nog niet eerder het Oranje shirt aangetrokken, maar de center van Donar is op zijn retour van een langdurige blessure.

04
In de All Star Game neemt Oranje het op tegen Yannick Franke, Brandyn Curry, Kees Akerboom, Will Felder en Reggie Johnson. De startende vijf wordt gekozen door de lezers van de basketballsite basketballleague.nl.

04
Ondanks een nederlaag verschaft Donar zich een prima uitgangspositie om de finale van de NBB Beker te bereiken. In Leiden verliezen de Groningers met 79-78 van Zorg en Zekerheid. De Leidse voorzitter Marcel Verburg twittert optimistisch: 'Gelijk spel op 5 maart as in Groningen is voldoende.'

04
Maurice Creek maakt in de bekerwedstrijd van ZZ Leiden tegen Donar zijn debuut. Daarmee is de papierwinkel voor Creek aanmerkelijk sneller rond, dan voor de Amerikanen bij het begin van het seizoen.

05
Arvin Slagter is een van de acht aangewezen deelnemers aan de Three Point Shoot out tijdens het All*Star Gala. Slagter verdedigt zijn titel.

07
De Tucht en Geschillen commissie van de NBB stuurt Craig Osaikhwuwuomwan voor vier wedstrijden naar de kant en Sean Cunningham - wegens recidive - voor drie. De spelers van Donar krijgen hun schorsing opgelegd naar aanleiding van het opstootje tegen Rotterdam. Donar is not amused dat de straffen eerder bij de media bekend zijn dan bij de betrokkenen.

10
Ook de return tegen Avtodor Saratov wordt SPM Shoeters door de neus geboord. Ondanks dit keer 28 punten van Kees Akerboom winnen de Russen met 89-85.

10
De tegenstand van het Nederlands team in de All*Star Game wordt voornamelijk gevormd door de Amerikanen uit de DBL. Yannick Franke en Kenneth van Kempen vormen de Nederlandse inbreng bij the best of the rest.

10
The best of the rest wordt in de All*Star Game niet geleid door Eddy Casteels, maar door Herman van den Belt van Landstede Basketball Zwolle.

11
Remy de Wit wordt benoemd tot bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. De benoeming loopt tot en met het EK van 2017. De Wit is de opvolger van Meindert van Veen.

13
Andre Burton keert terug bij BS Weert. De Amerikaanse guard/forward speelde ook in het seizoen 2006-2007 in Limburg. Hij gaat nu op amateurbasis aan de slag.

13
Aris Leeuwarden legt zijn eerste twee spelers voor het seizoen 2015-2016 vast: Quincy Treffers en Nigel van Oostrum tekenen beiden voor één jaar bij. De twee kwamen dit seizoen over uit de failliete boedel van Den Helder Kings.

18
Reggie Keely vertrekt opnieuw bij BC Apollo. De Amerikaan die eerder zijn geluk in Hongarije beproefde, gaat nu spelen voor MZT Skopje in Macedonië.

18
SPM Shoeters is uitgeschakeld in de Europa Cup. Na twee verlengingen tegen Fraport Skyliners uit Frankfurt wordt het 92-94 en is in de tweede ronde de Europese droom van de Oeteldonkers over en uit.

19
Bij de wedstrijd tussen Rotterdam en Amsterdam maakt Naigel Ohuoha zijn eredivisiedebuut. Onuoha is van 6 januari 1999 en debuteert dus op de leeftijd van 16 jaar 1 maand en 13 dagen.

22
Tijdens het All Star Gala in Den Bosch verzorgt de Stichting Nederlands Mannen Team (NMT) de Goed Nieuws Show. Paul Meijering Stainless Steel prijkt vandaag als sponsor op het shirt van Oranje. Meijering blijft het Nederlands team drie jaar steunen.

22
Toon van Helfteren treedt definitief op als bondscoach richting en tijdens het EK in Zagreb. Van Helfteren kondigt een interessante zomer aan met sterk bezette voorbereidingstoernooien in Itralië, IJsland en Griekenland.

22
Meer dan honderd ex-internationals zitten symbolisch achter de bank van Oranje tijdens de All Star Game. Onder hen de iconen, die het project rond Oranje steunen: Ton Boot, Kees Akerboom, Jan Loorbach, Frank Kales, Mike Nahar en Geert Hammink. Mart Smeets spreekt op de video de gasten toe vanuit het noordelijkste puntje van Noorwegen. Ook Rik Smits is het een video-boodschap aanwezig.

22
Rik Smits maakt een schitterend gebaar richting Oranje. De voormalig NBA-speler van de
Indiana Pacers doneert 25.000 dollar. De moeder van Rik komt in Den Bosch de symbolische cheque overhandigen.

22
De All*Star Game wordt een prooi voor Oranje. Het Nederlands team verslaat de beste spelers uit de DBL met 127-125. De winnende punten worden gemaakt uit een vliegende dunk van Jeroen van der List, die ook tot MVP van de wedstrijd wordt uitgeroepen.

22
Tijdens de All Star Game kan Oranje beschikken over een niet-aangekondigde speler. Charlon Kloof is het vliegtuig gepakt vanuit Turkije om in Den Bosch zijn kunsten te vertonen. Kloof speelt indrukwekkend.

22
Met Jeroen van der List in de jury wordt Orlando Gomes de winnaar van de dunk contest. Gomes is feitelijk afgevallen voor de finale, maar doordat Vaidus Tamasauskas zich voor de finale moet afmelden met een blessure, komt Gomes alsnog via de achterdeur binnen. Met twee denderdunks verzamelt Gomes de maximale score van 120 punten. Ook de nummer twee Chris Denson doet met zijn eerste dunk van zich spreken, maar hij mist alle vier pogingen voor een geslaagde tweede dunk.

22
Maurice Creek is de beste driepunschutter tijdens het All*Star Gala in de Maaspoort. Creek verslaat in de finale Valentijn Lietmeijer met 18-17.

22
In de All*Star Game voor spelers onder 24 jaar mislukt veel, al valt dat aan de 108-103 eindscore niet af te lezen. De Zuidelijke talenten verslaan de Noordelijke beloften. Vaidas Tamasauskas wordt uitgeroepen tot MVP van de gelegenheidswedstrijd.

24
SPM Shoeters Den Bosch beëindigt de reeks van twaalf wedstrijden in Europa met een nederlaag en de laatste plaats in de groep. Het slotduel in de tweede ronde van de EuroChallenge in en tegen Tartu gaat met 71-64 verloren.

27
Vasily Fedosov is de vervanger van Reggie Keely bij BC Apollo. De Russische powerforward (32 jaar) heeft in Moscou gespeeld voor State University Higher School of Economics. Fedosov kan ook in het 3x3 uit de voeten.

27
Niet alleen het Nederlands team mag naar het EK ook scheidsrechter Antio Sinterniklaas krijgt van FIBA Europe een invitatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten