2013-10: oktober 2013

02
GasTerra Flames moet op zoek naar een vervanger voor Dan Coleman. Een MRI-scan heeft aangetoond dat Coleman voorlopig buitenspel zal staan met een elleboogblessure. Hoe lang het herstel duurt, wil technisch baas Martin de Vries om privacyredenen niet zeggen. Donar gaat volgens de man met het fraaiste jumpshot van de eredivisie op zoek naar een vervanger.

02
Landstede Zwolle gaat de competitie in met J.T. Tiller (Missouri). Tiller, afgelopen seizoen uitkomend voor Siarka Tarnobrzeg in Polen, is de vervanger van Brad Loesing, die zich in Amerika aan zijn knie moet laten opereren. Ook de revalidatie wil Loesing in Amerika ‘doorlopen’.

03
De spelers van Zorg en Zekerheid Leiden gaan feestend het nieuwe seizoen en Leidens Ontzet in. Ze lopen mee in de traditionele Leidse Taptoe.

04
De websites iBasketball, Basketball+ en de kernredactie van Basketballleague.nl slaan de handen ineen om een nieuw basketballplatform te maken. De drie gaan door onder de naam iBasketball, dè basketballsite van Nederland. Het ligt in de bedoeling dat ook de historische gegevens van Basketballhistorie op het nieuwe platform onderdak gaan vinden.

04
Aris Leeuwarden haalt Univé voor drie jaar binnen als hoofdsponsor. De verzekeraar komt evenwel niet pontificaal op het shirt te staan.

07
Esther Wender wordt door Frank Berteling, Fred van Urk en Arjen Boonstoppel van NOC*NSF naar voren geschoven als de nieuwe technisch directeur van de Nederlandse Basketball Bond.

07
Nice guys always finish last, maar je beste vriend wordt vierde. Het Nederlands politieteam eindigt als vierde bij het Europees kampioenschap voor politieteams in Italië.

07
Omdat Dan Coleman voor langere tijd uitgeschakeld is, moet Martin de Vries in Groningen een extra Amerikaan aantrekken. De keuze valt op Jeff Robinson, die een contract tekent tot medio december. Robinson speelde laatstelijk in de competitie van de Dominicaanse Republiek voor Huricanes del Atlantico. Eerdere sporen leiden naar Poelen en Oostenrijk.

09
Er komt geen vierde editie van de Rinus de Jong Invitational. Het jeugdtoernooi krijgt de begroting niet sluitend.

09
Jason Conrad heeft last van buikklachten. Zo erg, dat de center van ZZ Leiden ermee in het ziekenhuis beland.

13
Voormalig speler van Aris Leeuwarden en Landstede Zwolle, Gerad P., wordt in Amerika gearresteerd en achter de tralies gezet. P. wordt beschuldigd van moord in de eerste en de tweede graad…

19
De TGC schorst Mohamed Kherrazi voor één duel naar aanleiding van zijn D-fout in de wedstrijd tegen BC Apollo Amsterdam.

23
Ivica Skelin maakt zich vreselijk druk over de kwaliteit van sommige speelvloeren in de eredivisie. “Het lijkt soms wel waterpolo,” fulmineert de licht ontvlambare coach van de GasTerra Flames. Skelin wijst op het grote gevaar van chronische blessures door het spelen op een kwalitatief onvoldoende ondergrond.

30
Nick Oudendag zal vermoedelijk voor de duur van zes weken niet inzetbaar zijn bij Matrixx Magixx Wijchen. De center viel dinsdag tijdens de training op zijn schouder. De resultaten van een scan laten een dislocatie van het sleutelbeen zien.

31
De Nederlandse Basketball Bond start een zoektocht naar meiden. Lange meiden, wel te verstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten