2013-11: november 2013

04
Van de hand van Fred Roggen verschijnt het boek ‘Vervlogen Tijden’, waarin hij met oud-internationals en andere markante figuren uit de historie van het Nederlands basketball terug in de tijd gaat.

05
Het eerste duel in de FIBA EuroChallenge levert SPM Shoeters Den Bosch meteen een mooie zege op. In Den Bosch wordt Rakvere Tarvas met 78-71 verslagen.

05
Naast de eredivisieploeg van BS Weert gaat Maxxcom ook de amateurvereniging BS Weert sponsoren. De Telecomadviseur gaat een contract aan voor de duur van drie jaar.

06
In de eerste wedstrijd in de EuroChallenge lijkt voor Zorg en Zekerheid Leiden een tamelijk eenvoudige zege in het verschiet te liggen. Totdat de Bakken Bears in het vierde kwart ineens de geest krijgen. Trekken de rookwolken op, ziet coach Toon van Helfteren 61-62 als eindstand op het bord staan…

07
In 2014 komen ze opnieuw naar Nederland: de Harlem Globetrotters doen dit keer Rotterdam aan. Op 6 april 2014 spelen ze in sportpaleis Ahoy.

12
Ook de tweede wedstrijd in de EuroChallenge eindigt voor Zorg en Zekerheid Leiden in een bittere teleurstelling. Cholet Basket is met 74-52 veel en veel en veel en veel te sterk.

12
Ook de tweede wedstrijd in de EuroChallenge mag SPM Shoeters cashen. Portof Antwerp Giants – met oud-Den Bosch spelverdeler Frank Turner – gaat er in de Maaspoort met 83-76 op.

12
GasTerra Flames Groningen heeft zijn eerste duel in de EuroChallenge met 83-82 verloren. De Groningers redden het in de verlenging net niet tegen de Belgen van Okapi Aalstar.

13
Het is onvermijdelijk: de enige optie om de Kerstdagen door te brengen, is bij je schoonmoeder. Als laatste uit een rijtje van drie eindejaarstoernooien vallen ook de Basketball Days om. Het toernooi in Zwolle krijgt voor de derde editie de begroting niet rond. Het lag in de bedoeling in Zwolle het Nederlands team als een van de deelnemende teams te presenteren.

Eerder trokken vanwege gebrek aan financiële armslag ook de Groninger Basketball Week en de Rinus de Jong Invitational noodgedwongen de stekker uit hun evenement.

15
Jeroen van der List heeft heldere doelstellingen voor het seizoen 2013-2014. Een van die doelstellingen is dat aan het eind van het seizoen zijn gemiddeld aantal punten per wedstrijd in dubbele cijfers genoteerd moet worden. In dat streven ligt de center van Den Helder Kings prima op koers.

Maar niet alleen de prestatie van Van der List groeit, dat doet ook het haar in zijn kin. Van der List laat – zoals bijvoorbeeld ook Nick Oudendag van Matrixx Magixx Wijchen – zijn baard staan voor het goede doel: onderzoek naar de oorzaken van prostaatkanker.

16
Traditiegetrouw was Zwolle een middenmoter, maar dit seizoen heeft Herman van der Belt het winnende concept helemaal te pakken. Voor de negende keer op rij blijft Landstede Basketball ongeslagen. Dit keer moet Aris Leeuwarden er nota bene in eigen huis aan geloven: 60-86. Sinds de start van de competitie heeft Zwolle geen enkele wedstrijd verloren. A true Cinderella Story…

16
De NBB Bekerfinales van de mannen, de mannen onder 20 en de mannen onder 18 worden op 30 maart in het Landstede Sportcentrum in Zwolle gespeeld. Op 17 en 18 mei bleven ook de finales van de landelijke competities hun apotheose in Zwolle

16
Voor de speelsters van Lekdetec uit Bemmel wachten zware tijden. Door het wegvallen van twee subsponsors moet de club zwaar bezuinigen. Zelfs voor een vergoeding van de reiskosten zou bij Batouwe geen geld meer zijn…

17
Den Helder Kings stuurt Reggie Keely naar huis wegens gebrek aan kwaliteiten en haalt meteen Justin Knox als zijn vervanger. Knox speelde in het verleden onder andere voor de University of North Carolina en (afgelopen seizoen) Vestelspor Manisa in Turkije.

17
De Tucht- en Geschillencommissie schorst Landsmeer-coach Laki Lakner voor maar liefst vijf wedstrijden.

De straf wordt hem opgelegd, omdat hij vorig seizoen de arbiters in de finale van de play-offs wilde wijzen op het in zijn ogen onbestraft blijven van herhaalde overtredingen van Zera Butter. Daartoe stuurde Lakner een video-compilatie van situaties waarin volgens hem voor ‘lopen’ of ‘dragen’ gefloten had moeten worden naar de scheidsrechters van dienst met het verzoek Butter extra in de gaten te houden.

18
Na Greg Washington is ook zijn vervanger Kinu Rochford door Aris Leeuwarden gewogen en te licht bevonden. Rochford wordt door de Friese club ontslagen na de desastreuze nederlaag tegen Zwolle (60-86)

19
Op Omrop Fryslân zegt manager Gert Schurer nog dat het “weken” kan duren voordat Aris Leeuwarden een opvolger voor Kinu Rochford kan vastleggen, maar daar is plotseling Nathan Healy. Laatstelijk gesignaleerd in Gdansk, gaat de powerforward van 2 meter 1 rap aan de slag in Leeuwarden. Erik Braal had hem al eerder op de korrel.

19
Ook na de trip naar het Finse Joensuu staat Zorg en Zekerheid Leiden in de EuroChallenge nog steeds met lege handen. Kataja Basket trakteert de landskampioen op zijn derde nederlaag op rij: 77-63

19
Na twee zeges blijkt Dijon veel te sterk voor SPM Shoeters. In de EuroChallenge leiden de Bosschenaren met 83-64 een pijnlijk duidelijke nederlaag.

19
GasTerra Flames krijgt van Reggio Emilia flink onderuit de zak. De Groningers mogen in de EuroChallenge met een dikke 78-61 nederlaag terug naar huis.

20
Landstede Basketball is zijn ongeslagen status in de competitie kwijt. Nota bene in eigen huis werden de Zwollenaren voor het eerst pootje gelicht door Den Helder Kings: 70-88. Zwolle blijft wel de lijstaanvoerder in de Dutch Basketball League.

24
Een pikstart in de Eredivisie mondt uit in de derde nederlaag op rij. SPM Shoeters gaat tegen Den Helder Kings met 85-74 in de Kings Dome onderuit.

27
De eerste thuiswedstrijd in de EuroChallenge eindigt voor GasTerra Flames in een gigantische kater. De Groningers worden in het laatste kwart van het plankier geveegd door de Finnen van Team Teho Sport uit Kotka. En pats, daar is de klap midden in het gezicht: 72-76…

30
Aris Leeuwarden is volledig van slag. De Friezen komen met de 80-70 nederlaag in Den Helder in de buurt van de langste losing streak uit de clubhistorie. Van 25 oktober 2007 tot en met 1 december 2007 leed Aris tien nederlagen op rij. Eén werd er later kwijtgescholden, omdat het failliete Almere zich tijdens de competitie terug moest trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten