2014-01: januari 2014

05
La’Shard Anderson raakt tijdens de training van Rotterdam Basketball College geblesseerd aan zijn hand. De DBL-topscorer is naar verwachting vier tot zes weken uitgeschakeld.

05
Bij Matrixx Magixx keert Kelvin Martin terug. De Amerikaan komt uit de Italiaanse competitie waar zijn gemiddelde aantal minuten bepaald te wensen overliet. Martin wacht nog op een werkvergunning.

05
Naast Kelvin Martin wordt ook Mingus Siahaya aan de selectie van Matrixx Magixx toegevoegd. De verwachting is dat de 20-jarige guard vooral minuten zal gaan maken voor Wyba.

06
Zorg en Zekerheid Leiden verlost miskoop van het jaar Jason Conrad uit zijn Leiden. De zwaar tegenvallende center wordt vervangen door Kevin Thompson, 113 kilo zwaar en 2.05 meter lang. Thompson redde het dit jaar niet bij het Poolse Slask Wroclaw.

06
Op de eerste training na zijn rugblessure duurt de vreugde voor Sjors Besseling anderhalf uur. Aan het eind van de training stapt de starter van Maxxcom BS Weert op de voet van Joost Padberg. Een scan van het gewricht zal een dezer dagen de ernst van de blessure aan het licht moeten brengen.

07
Na zeven maanden en zeven dagen zonder wedstrijdritme mag Jessey Vooern zijn terugkeer vieren bij GasTerra Flames. De guard werd geopereerd aan beide knieën en is nog steeds niet pijnvrij. Maar Voorn is het wachten meer dan beu…

07
Het eerste duel dat het Nederlands basketballteam komende zomer in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2015 zal afwerken wordt gespeeld in Martiniplaza in Groningen. Dat maakt het restant van het Groningse bestuur bekend tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

10
Kelvin Martin is speelgerechtigd. De werkvergunning voor de ‘nieuwe’ Amerikaan van Matrixx Magixx is binnen. Martin kan debuteren op 11 januari in de uitwedstrijd tegen landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden.

10
La’Shard Anderson zit minimaal een maand aan de kant. De topscorer van de eredivisie blijkt een scheurtje in het spaakbeen te hebben opgelopen tijdens de training van Rotterdam Basketball College.

11
De media mogen er niets eens een glimp van opvangen, maar het kabinet van Mark Rutte krijgt basketballles van Sam Jones en SPM Shoeters. Helaas blijft de clinic waaraan ook andere BN-ers meedoen in nevelen gehuld.

11
De tegenslag houdt maar niet op voor Maxxcom BS Weert. De scan van de enkel van Sjors Besseling leert dat de forward gescheurde enkelbanden heeft opgelopen tijdens de training vijf dagen eerder. De periode van inactiviteit zal ‘langdurig’ zijn, meldt Maxxcom BS Weert in een persbericht.

11
In het hele derde kwart van de wedstrkijd tegen GasTerra Flames maakt Maxxcom BS Weert slechts twee punten. Roel Aarts verzilvert twee vrije worpen, tot een veldscore komen de Limburgers niet eens. Die twee punten in één kwart is een evenaring van het diepterecord. Na 25-2 in het derde kwart eindigt het duel in Martiniplaza in een 97-46 Groningse zege.

14
BC Apollo heeft een nieuw bestuur. In de ploeg van negen nieuwe bestuursleden zitten vier oud-eredivisiespelers: Ramon Siljade, Niels Meijer, Koen Rouwhorst en Hans Logtenberg. Ramon Siljade wordt de nieuwe voorzitter. hij volgt in die functie Menno Fluks op.

14
Bondscoaches Toon van Helfteren en Sam Jones coachen samen de selectie van Nederlandse spelers tijdens het All Star Gala van 23 februarin Den Helder. De Nederlanders nemen het in het gewijzigde format op tegen de buitenlanders in de competitie, die door Ivica Skelin en Jaen-Marc Jaumin worden gecoached.

De twee coaches die uitsluitend met Nederlanders werken, Hakim Salem en Niels Vorenhout, coachen de All Star Game voor spelers onder 23 jaar. Salem neemt Noord en Vorenhout Zuid voor zijn rekening.

15
Lenno Witteveen wordt in Zwolle genomineerd voor de verkiezing ‘Sporttalent van het jaar 2013′.

15
Ed Zijp gaat het bestuur van GasTerra Flames adviseren. De voormalig voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Groningen ambieert zelf geen positie in het bestuur van de Groningse eredivisionist.

17
De benodigde papieren voor Kevin Thompson zijn binnen. De Amerikaanse aanwinst van Zorg en Zekerheid Leiden mag zijn eerste minuten gaan maken in de uitwedstrijd tegen Den Helder Kings.

18
Rotterdam Basketball College neemt afscheid van Daniël ‘Chip’ Jones. De voormalig international had in de zomer al aangegeven te willen stoppen op het hoogste niveau. Jones speelde voor Den Helder, Werkendam, Den Bosch en Rotterdam. Hij staat nog steeds hoog genoteerd op de FIBA ranking van beste ‘pleintjesballers’.

18
Maxxcom BS Weert is af van de hatelijke nul. De Limburgers verslaan in eigen huis Landstede Basketball met 59-57. Het is de eerste zege in twintig competitieduels.

18
In zijn eerste optreden maakt Kevin Thompson, de nieuwe center van ZZ Leiden, bitter weinig indruk. De landskampioen verliest in Den Helder met 75-65.

20
Zorg en Zekerheid Leiden en Cultuurfonds Leiden gaan samenwerken. De landskampioen profiteert van de samenwerking door de aanstelling van een professional die de coördinatie van het entertainment rond de wedstrijd gaat aanpakken.

21
Frits Boss heeft bedankt voor de uitnodiging de nieuwe voorzitter te worden van GasTerra Flames.

21
Robert Krabbendam verruilt met onmiddellijke ingang BC Apollo Amsterdam voor Rotterdam Basketball College. De komst van Krabbendam naar de Maasstad wordt mogelijk gemaakt door Johan van Haga van Challenge Sports, die KRabbendam in dienst neemt.

23
De Tucht en Geschillen Commissie van de Nederlandse Basketball Bond schorst Tjoe de Paula onvoorwaardelijk voor twee duels. De guard van Aris Leeuwarden moet vanwege zijn botsing met scheidsrechter Frans Harryvan een competitiewedstrijd en een NBB Bekerduel tegen Rotterdam Basketball College missen.

24
Henk Alkema is in het bestuur van GasTerra Flames de opvolger van Jan Smilde als penningmeester. Alkema kan bogen op een lange financiële carrière bij ING.

25
Justin Knox, de verrassende Amerikaan van Den Helder Kings, wordt vader. Knox is in Amerika bij de geboorte van zijn zoon Carter Justin.

28
Rotterdam Basketball College gaat het seizoen afmaken als Challenge Sports Rotterdam. Met het hoofdsponsorschap keert Johan van Haga terug bij de Rotterdamse club. Van Haga zegt aangestoken te zijn door het enthousiasme van coach Ferry Steenmetz, wiens komst naar Rotterdam Van Hage mogelijk maakte door hem twee dagen per week in dienst te nemen. Vorige week financierde Van Haga de komst van Robert Krabbendam.

28
SPM Shoeters Den Bosch is de eerste halve finalist in de strijd om de NBB Beker. Door een schot van Kees Akerboom winnen de Bosschenaren met 69-68 van Landstede Basketball. De eerste wedstrijd in Zwolle was door de bekerhouder al met 60-79 gewonnen.

29
Bij het bekerduel tussen Aris Leeuwarden en Challenge Sports Rotterdam scheldt Don Rigters in het vierde kwart na een wissel coach Ferry Steenmetz de huid vol. “Die hoef ik voorlopig niet meer te zien,” zegt Steenmetz, die Rigters een week bedenktijd geeft over zijn gedrag.

29
In de kwartfinale van de strijd om de NBB Beker handhaaft Den Helder Kings de ongeslagen status van 15 wedstrijden op rij. Tegen GasTerra Flames wordt het 85-85.

29
Josh Duinker moet de competitiewedstrijd tegen BC Apollo Amsterdam overslaan. De center van Zorg en Zekerheid Leiden heeft last van een rugblessure.

30
Joost Padberg raakt opnieuw geblesseerd. In een poging op de training Kenneth van Kempen te blokken, beschadigt Padberg zijn kin (5 hechtingen) en vooral zijn knie.

31
Een dag na de nieuwe blessure van Joost Padberg hervat Dyon Doekhi de training bij Maxxcom BS Weert.

31
Landskampioen Zorg en Zekerheid Leiden versterkt zich met DeJuan Wright. Vorig seizoen kwam Wright nog uit voor EiffelTowers Den Bosch. De Amerikaanse swingman wordt aangetrokken via de bemiddeling van CourtSide, het agentschap van Dejan Vidicki. Daarmee breekt Leiden met de gewoonte Amerikanen te betrekken via Ruud Harrewijn Consultancy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten