2014-11: november 2014

03
Utrecht toont opnieuw aspiraties om met een mannenteam in de Dutch Basketball League te gaan spelen. Achter de Domstedelijke plannen zit onder anderen oud-international Cees van Rootselaar

04
SPM Shoeters opent in de 'Regular Season' van Conference 1, Group A, in de FIBA EuroChallange met een daverende zege tegen de Italianen van Enel Basket Brindisi. Bij rust staat Den Bosch al op 40-24, maar Kees Akerboom moet er in de slotfase aan te pas komen om de 71-69 zege veilig te stellen. De nieuwe Amerikaan Reggie Johnson is de Bossche geweldenaar met 23 punten.

06
Cashmere Wright, ex-Donar, krijgt de zak bij AEK Athene

06
Mark Sanchez gaat de rest van het seizoen spelen voor Donar. De Groningers pikken de voormalige forward van Aris Leeuwarden op uit de Franse competitie. Daar werd Sanchez ontslagen door Evreux, dat uitkomt in de Pro-B.

08
De Godfather van het vrouwenbasketball, Meindert van Veen, krijgt geen nieuw contract bij de NBB. Twee jaar voor zijn pensioen en na 28 jaar als vrouwenbondscoach wordt Van Veen aan de dijk gezet. Wrang.

12
De tweede wedstrijd in de FIBA EuroChallenge levert voor SPM Shoeters een nederlaag op. In Ulm gaan de Bosschenaren er met 91-82 op tegen Ratiopharm Ulm.

15
Ondanks een 98-91 zege in eigen huis op Aris Leeuwarden stapt de Helderse coach Jean-Marc Jaumin met onmiddellijke ingang op bij de Kings. De coach is de eerste die van het ultimatum over betalingsachterstand geen inhoudsloze dreiging maakt. Volgens Den Helder Actueel kan Jaumin bijna niet anders: omdat de club de kosten voor zijn huis niet heeft voldaan, is Jaumin door de verhuurder gesommeerd komende woensdag zijn woning te hebben verlaten.

17
Reggie Keely keert terug bij BC Apollo na een mislukt uitstapje naar Hongarije.

17
Jean-Marc Jaumin keert voor een week terug in Den Helder. Dan wil de coach definitieve duidelijkheid over de financiële situatie. Jaumin kondigde zijn vertrek aan, nadat hij een bericht van de deurwaarder had ontvangen dat hij wegens achterstallige betalingen uit zijn huis zou worden gezet. Het bestuur van Den Helder - zo meldt Den Helder Actueel - heeft Jaumin gegarandeerd de betalingen op orde te brengen. De club zou vandaag uitsluitsel geven aan de spelersgroep. Omdat er nog gesprekken met potentiële sponsors lopen, is dat gesprek uitgesteld tot dinsdag 18 november.

18
SPM Shoeters boekt zijn tweede thuiszege in de EuroChallenge. De Bosschenaren winnen met 88-72 van de Södertalje Kings.

18
In Den Helder zegt Rob Waardenburg dat de schuld van de Kings niet 20.000 maar een nulletje meer is: 200.000 euro.

28
In de wedstrijd tegen Zorg en Zekerheid Leiden blijkt Miles Jackson-Cartwright zijn pols toch ernstig te hebben geblesseerd. De banden zijn gescheurd. Aris Leeuwarden zal zijn guard na een operatie lang moeten missen.

30
De benefietwedstrijd die Den Helder Legends speelt tegen Den Helder Kings levert 17.000 euro op. Het bedrag gaat naar de selectie van de Kings die maar geen salaris krijgt. Het shirt van Marco de Waard is het duurste stuk in de veiling: het brengt 250 euro op. De Kings verslaan de Legends met 126-90.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten